zaterdag 11 januari 2014

Too much of a good thing can be wonderful





Geen idee waarom, maar deze quote deed me meteen aan chocolade denken. :)
 
Studies hebben uitgewezen dat chocolade een positieve invloed heeft op ons humeur en dat een klein stukje pure chocolade per dag perfect past in een gezonde levensstijl. Need I say more? 

En wat is er nóg beter dan chocolade? Brownies natuurlijk!
Maar hoe je het ook draait of keert en hoezeer je ook je best doet om het te geloven: de klassieke brownies eet je best niet elke dag. Zoek het recept vanJeroen Meus maar eens op, bekijk de ingrediëntenlijst en je zal meteen doorhebben wat ik bedoel. 

Een leven zonder brownies, dan maar?
Neeneen mensen, geen paniek. Zo ver hoeft het niet te komen!
Want brownies hoeven geen tonnen boter en suiker te bevatten om lekker te zijn. Daar zijn deze vegan brownies (die bovendien nog eens raw-proof zijn ook) een schitterend voorbeeld van.  Zonder suiker, boter en gluten,  maar bomvol chocoladesmaak. Da’s goed nieuws, niet waar?

En voor de extreme chocoholics: eet er een flinke bol vegan chocolade-ijs bij: instant goed humeur verzekerd.

Raw brownies


-          100g ontpitte dadels, grof gesneden

-          100g gemengde noten

-          50g boekweit

-          80g cacaopoeder

-          Snuifje zout

-          1 el agavesiroop

-          1 el kokosolie

-          3 el sojamelk, of wat meer

  1. Maal alles fijn in de keukenrobot tot je een kneedbaar geheel krijgt.
  2. Bekleed een cakevorm met plasticfolie (de folie blijft beter kleven als je de vorm even nat maakt) en duw er het browniemengsel in.
  3. Laat de brownies opstijven in de diepvriezer of koelkast.
  4. Bewaar in de koelkast. De dag nadien smaken ze nog lekkerder!

Vegan chocolade-ijs (suiker- en vetvrij)

 


-          300 ml (soja)yoghurt

-          700 ml sojamelk, of een ander soort veganistische melk

-          60g cacaopoeder

-          ½ tl vanille-extract


-          1 el agavesiroop
-     stukjes raw brownies

  1. Mix alle ingrediënten in de blender, giet het mengsel in de ijsmachine en draai het chocolade-ijs volgens de instructies van je ijsmachine.
  2.  Laat het ijs nadien nog ongeveer een dik uur opstijven in de diepvriezer. Schep er mooie bolle van en geef stukjes raw brownies bij.
  3. Wanneer je het ijs langer laat opstijven, zal je het eerst even moeten ontdooien vooraleer je er bollen van kan scheppen. Een kwartiertje op het aanrecht of een minuutje in de microgolfoven volstaan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten