vrijdag 26 juli 2013

Zomer uit de oven ?

Ik weet het, zomer en ovenschotels zijn niet meteen de beste vriendjes. Toch stralen sommige ovengerechten echt zomer uit en loont het meer dan de moeite om er de oven voor uit zijn zomerslaap te halen. En geef nu toe, je kan toch niet elke dag salade eten?Daarom vandaag een zalige zomerse ovenschotel met aubergine, mijn persoonlijke favoriet. Ik eet er graag wat quinoa en eventueel nog een lekkere romanescosaus bij. Gewoon met lekker brood is natuurlijk ook lekker, of met patatjes, of pasta, of rijst... Kies zelf maar! 
 Zoals de meeste ovenschotels, vraagt deze nauwelijks werk. Gewoon alles in plakjes, in de schaal en hups de oven in. De oven doet het werk en jij kan lekker iets leuks gaan doen. Zalig toch, zo'n ovenschotel in de zomer? 

Zomerse aubergineschotel uit de oven


  • 2 grote aubergines
  • 2 grote tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella 
  • 1 rode ui
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • Een flinke geut witte kookwijn
  • 2 teentjes look
  • 1/2 tl zeezout
  • Zwarte peper
  1. Snijd de aubergines, tomaten, mozarella en ui in dunne plakken.
  2. Schik de beurtelings een plakje van elk in een niet al te diepe ovenschaal. 
  3. Doe de azijn, olijfolie, wijn, look en zout in een blender en mix tot de look helemaal fijn is.
  4. Giet de dressing over de groenten in de schaal, dek af met een stuk aluminiumfolie.
  5. Zet de afgedekte schotel zo'n 30 minuten in de oven op 250 ° C.
  6. Haal de folie eraf en laat nog 30 minuten verder bakken. Let wel op dat de kaas niet aanbrand. Dek eventueel opnieuw af mocht dit het geval zijn.
  7. Klaar! Lekker met quinoa en romanescosaus ( recept volgt ). Of gewoon zo, met een dikke snee lekker brood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten